Dags att lära sig om Krypto

God dag kära vänner! Idag har det blivit dags för oss på Hobbyhuset att tackla ett nytt ämne. Det har blivit dags att lära sig mer om krypto och så kallade kryptovalutor som verkar poppa upp överallt nuförtiden.

Vi på Hobbyhuset var tills alldeles nyligen nybörjare när det gäller just kryptovalutor. Så vi bestämde oss för att ta reda på mer. Vi hittade först och främst efter lite Google-sökningar fram till en jättebra sida där man kan lära sig massor om olika kryptovalutor. Nämligen på kryptoportfoljen.se.

Först och främst fick vi lära oss vad en kryptovaluta är. Förenklat skulle man kunna säga att det är ett slags digitalt mynt som både går att handla med men som också fungerar att placera till exempel sina investeringar i.

Den största kryptovalutan i världen är Bitcoin och den har gått kraftigt upp och ner genom åren. De som investerade tidigt i Bitcoin har fått se en stor värdeökning genom åren och den som lyckades sälja när kursen stod som högst är säkerligen mångmiljonär idag.

Utöver Bitcoin finns flera olika kryptovalutor som kan vara värda att hålla ögonen på. Bland annat Ethereum, som ofta beskrivs som den näst största kryptovalutan på marknaden.

Kryptovalutor går att handla med på vissa sajter men det är långt ifrån ett vanligt betalningsmedel. Det är högst ovanligt att till exempel kunna handla med Bitcoin eller Ethereum i en fysisk butik.

En sak som är häftig med kryptovalutor är att de bygger på en så kallad blockkedje-kod. Detta är avancerad teknik som gör att överföringar kan ske elektroniskt och säkert helt utan att någon bank är med och sköter transaktionen. Ganska häftigt tycker vi på Hobbyhuset.

Det var lite introduktion till kryptovalutor. Givetvis finns det mycket, mycket mer att lära sig och det finns också flera olika kryptovalutor utöver de vi har nämnt här idag (Bitcoin och Ethereum).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *