Att sy är en underskattad hobby

God afton kära hobbyvänner!

I dagens inlägg är på Hobbyhuset ska vi gå igenom en hobby som är väldigt underskattad. Det handlar nämligen om att sy med nål och tråd. Detta är en hobby som kan leda till väldigt mycket roligt och som också kan passa bra in med andra hobbys.

Ett exempel är att den som behärskar en symaskin enkelt kan sy egna dräkter och kostymer som passar från allt mellan maskerad och rollspel som exempelvis lajv. Vore det inte häftigt att kunna sy en slängkappa, en clowndräkt eller en klänning? Möjligheterna är många.

Lyckligtvis är detta en utmärkt hobby att ägna sig åt hemma i hobbyrummet, eftersom det inte kräver att man tar upp speciellt mycket plats. Den som vill vara riktigt hardcore kan köra “old school” med nål och tråd men vi skulle nog rekommendera att man införskaffar en symaskin.

Här går det bra att köpa en begagnad Husqvarna på second hand. Vi på Hobbyhuset tycker för övrigt att det är häftigt att detta gamla svenska märke tillverkar allt från symaskiner till gräsklippare, men detta är ett sidospår.

Om man kan sy så kan man också enkelt ordna tillbehör i form av tyger och detaljer till nästan oavsett vilken hobby man ägnar sig åt.

Något annat som är häftigt med att sy är att det är enkelt att lära sig själv numera. Man behöver inte gå om skolan och lära sig genom att göra om syslöjden i flera års tid – idag kan man enkelt hitta videos med instruktioner på till exempel Youtube där man kan lära sig på ganska kort tid.

Att sy häftiga saker och sedan använda när man till exempel ordnar en maskerad är väldigt roligt och något som vi på Hobbyhuset varmt rekommenderar. Apropå det kommer vi givetvis att lägga ut bilder på våra sociala medier där ni kan se våra egensydda kostymer till årets Halloween-fest. De kommer att bli läskigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *